13+1 tanács a kontaktlencse ápolására és viselésére

Reméljük, hogy rövid tájékoztatónk segít Önnek abban, hogy a kontaktlencse viselése egyszerű és panaszmentes legyen.

 1. Mielőtt megérintené a kontaktlencséket, mindig alaposan mosson kezet!
 2. A kontaktlencséket állandóan tartsa nedvesen!
 3. A kontaktlencsék tisztításához, fertőtlenítéséhez használjon mindig friss oldatot!
 4. Elalvás előtt feltétlenül távolítsa el szeméből a lencséket, felhelyezés előtt pedig ellenőrizze, nincsenek-e kifordított állapotban!
 5. Lehetőleg ne lépje túl az előírt viselési időt, és törekedjen arra, hogy az egyes napi viselési időtartamok közel azonosak legyenek!
 6. Ha a kontaktlencsék erőssége különböző, ügyeljen arra, hogy a tárolódoboz jelölésének megfelelően kerüljenek a lencsék jobb, ill. bal oldalra, és erre felhelyezéskor is ügyeljen!
 7. Sminkeléskor a kontaktlencséket még szemfestés előtt helyezze fel, az eltávolítást pedig még a smink lemosása előtt végezze el, hajlakk, sampon sose kerüljön viseléskor a lencse alá!
 8. Körömmel, éles tárggyal sose érjen kontaktlencséihez!
 9. Vízben való sportolás során legyen óvatos, mert a víz lemoshatja a szemről a lencséket! Az uszodák, természetes vizek komoly fertőzések okozói lehetnek, ezért úszószemüveg használata ajánlott.
 10. Ne használjon csapvizet a kontaktlencsék tisztításához, mert a vízben lévő ásványi anyagok, fémrészecskék károsíthatják a lencsék anyagát, ezáltal közvetve a szemet is!
 11. Rendszeresen járjon ellenőrzésre akkor is, ha a kontaktlencsék viselése panaszmentes!
 12. Mindig az ajánlott ápolószert alkalmazza, egyéb szemcsepp, szemkenőcs használata előtt kérje ki kontaktlencse specialistája véleményét!
 13. Azonnal távolítsa el a lencséket, és keresse fel kontaktlencse specialistáját, ha bármelyik szemén fájdalmat, vörösséget, fokozott könnyezést, váladékozást, fényérzékenységet, homályos látást észlel!

13+1. Bármilyen kérdése, problémája merül fel a kontaktlencse viselése során, forduljon hozzánk bizalommal!

info@kohidyoptika.hu

Comments are closed.