Kontaktlencsék


Rövid ismertető

A kontaktlencse viselése a XX. század második felére terjedt el világszerte.

Hazánkban a 90-es évekre könnyedén elérhetővé váltak a nagy amerikai és európai kontaktlencsegyártók termékei, a piac pedig jelenleg is folyamatosan bővül.

A kontaktlencsék egyre gyakrabban helyettesítik a szemüveget, és gyártási technológiájuk fejlődésének következtében viselésük is egyre komfortosabb. Alapvető előnyük, hogy a látómezőt nem korlátozzák, a szemfenéki kép méretét pedig magas dioptriaszám esetében sem változtatják meg jelentősen, egyes változataik pedig képesek a szem színének átalakítására is.

 

A kemény és a félkemény lencsék több megszokást igényelnek, ezért lényegesen kevesebben hordják ezeket, mint a lágy kontaktlencséket, mindazonáltal nem árt tudni, hogy bizonyos esetekben a szem nem alkalmas lágy lencseviselésére, de a kemény vagy a félkemény lencse még viselhető lehet.

Természetesen mindenki egyéni módon reagál a különböző típusú lencsékre, ezért a lencsék kiválasztásához szigorúan meghatározott szemészeti vizsgálatok szükségesek, és csak a vizsgálat befejezése, az eredményes próbaviselés után kerülhet sor a viselendő lencsék végleges meghatározására. info@kohidyoptika.huA lágy kontaktlencsék választéka óriási, viselési idő szerint lehet napi, heti, kéthetes, havi, negyedéves, féléves, éves viselésű. Jelenleg a havi viselésű kontaktlencsék a leggazdaságosabbak, és különösen nagy előnyük, hogy extra magas oxigénáteresztő képességű változatban is viszonylag kedvező áron szerezhetők be.

Comments are closed.